poortje

't Poortje

prayer, silence, waiting, and retail space, prayer, youth prison - groningen

'De Koepel '  Design for a waiting area, shop -, silence and prayerarea, youth prison.


1- Existing outdoor space, near the entrance, on three sides enclosed by the existing building.

 

2- By building a winding wall in this space there is created multiple spaces on either side of the new wall.


3- Door glas te plaatsen tussen de bestaande bebouwing en de slingerende wand is er een nieuwe binnenruimte ontstaan met een eigen karakter, 'De Koepel ' .


Mede door het sober en eerlijk materiaalgebruik is voor de bezoekers 'De Koepel ' een ingetogen wachtruimte met shop.

Voor de bewoners van 'Het Poortje' is het een serene stilteruimte met consistorie.


Een oase van rust in de hectiek van alledag.

 

fotografie jim ernst - periode oving architekten